Artikel

Vrijheid, gelijkheid, gratis toegang

Geplaatst op: 29 april 2014 door Edgie
Laatste update: 29 juli 2014
Vrijheid, gelijkheid, gratis toegang

Vier 5 mei de vrijheid op één van de Bevrijdingsfestivals! Gratis muziek, maar hoe zorg je dat je niet alsnog te veel kwijt bent aan snacks en drinken?

Veertien Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei wordt de vrijheid In Nederland op maar liefst veertien Bevrijdingsdagfestivals gevierd. Wist je dat je bij elk Bevrijdingsfestival gratis toegang hebt? Snuffel eens aan wat theater of een lezing of ga lekker los op muziek van De Staat in Haarlem of Adam & the Relevants in Amsterdam.

Goedkoop eten en drinken

Op de meeste festivalterreinen mag je niet zelf je eten of drinken meenemen. Check daarvoor de huisregels op de site voor het festival waar jij heen wilt. Het Bevrijdingsfestival Utrecht staat bijvoorbeeld wel gewoon toe dat je eten meeneemt. Vraag of je vrienden allemaal wat meenemen uit de winkel of zelf iets maken en je hebt vanalles te eten voor een hele dag! Dat ene frietje dat je er dan bij koopt, kan er dan wel af. Check dus even de regels, maar je kunt bijna overal wel je eigen plastic waterflesje meenemen. Bij Bevrijdingsfestival Groningen is er zelfs een speciale watertap met gratis kraanwater voor iedereen.

Mobiel bereik

Laatste tip: op sommige festivals heb je slecht bereik door de drukte. Spreek met elkaar een meeting point af voor als je elkaar kwijtraakt.

Vrijheid geef je door! Deel deze tips met je vrienden!


Foto: Flickr

Auteur

Je kunt 5 mei werken achter de bar, wat denk jij?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.