Tip

studieboeken kopen

Geplaatst op: 08 augustus 2016 door sammy91
Laatste update: 26 augustus 2016
studieboeken kopen

Als je naar het MBO of het HBO gaat krijg je regelmatig een nieuwe boekenlijst waar enorm dure boeken op staan.

Toen ik nog thuis woonde kon ik het permiteren om de boeken op de aangegeven website te kopen. Maar toen ik met mijn vriend ging samenwonen werd dit al een stuk moeilijker.

goedkoper leren

In het begin ging ik op zoek naar 2dehands boeken. Dit zorgde er al voor dat ik veel geld bespaarde. Na een tijdje werd dit ook al moeilijk.

Sommige boeken waren namelijk niet goedkoper te vinden en de maandelijkse vastenlasten bleven zich maar opstapelen.

Toen mijn vriend ziek werd en in de WAO terecht kwam werd dit al helemaal moeilijk.

heel goedkoop leren

Ik ben toen op zoek gegaan naar wat andere opties voor mij waren. In het begin leende ik de boeken van medestudenten maar dit zorgde al snel voor moeilijkheden.

Later ben ik de boeken ik de bieb van de school gaan lenen. Maar al snel kwam ik er achter dat ik niet elk boek kon lenen wanneer ik het nodig had omdat meerdere studenten de boeken leende.

wat ik nu doe is de ultime besparingstip. Ik scan de boeken in!!!
Ik zoek op welke hoofdstukken van welk boek ik nodig heb en ik scan ze in. en ja dit kost wat tijd. Maar om eerlijk te zijn ik heb het er absoluut voor over.

Ik ga op tijd naar de bieb of ik leen het boek van een medestudent. Dan scan ik in de avond de benodigde pagina's in en zet ik het in een pdf bestand op een USB. Zo kan ik snel vinden welk boek het is en kan ik gemakkelijk leren zonder ook maar enige kosten hieraan te hebben!!!!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.