Artikel

iPhone kapot? Bespaar door zelf je smartphone te repareren!

Geplaatst op: 09 oktober 2015 door Mikevanberen
Laatste update: 18 december 2015
iPhone kapot? Bespaar door zelf je smartphone te repareren!

Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt: je iPhone glijdt uit je handen en valt op de grond. Met als gevolg (forse) schade aan het scherm. Na een telefoontje met Apple blijkt dat een dergelijke actie helaas niet onder de garantie valt. Maar wanneer je een beetje handig bent, kun je ook zelf een reparatie poging wagen.

Reparatie via een webshop

Zelf je iPhone repareren kent veel voordelen. Het is natuurlijk het meest simpele om de reparatie uit te laten voeren door de winkel of door een website welke aangeeft dit te kunnen. Ik raad je echter aan om zelf de reparatie uit te voeren!


Online zijn er veel sites te vinden die zeggen dat ze de schade op je scherm (van je iPhone, maar ook bijvoorbeeld van je camera) kunnen herstellen. Al deze websites zijn erop uit om hier winst op te maken. Het kan je erg veel geld schelen door gewoon zelf je telefoon uit elkaar te halen en te maken.

Daarnaast is het een groot nadeel dat het veel tijd kost om je scherm door een webshop te laten maken. Je moet eerst zelf je iPhone opsturen en dan duurt het vaak 1 of 2 dagen voordat deze is ontvangen door de webshop. Vervolgens moeten ze je telefoon maken, wat tijd kost en je telefoon moet weer worden terug gestuurd. Met wat geluk ben je direct aan de beurt, maar het kan ook gebeuren dat je op een wachtlijst terecht komt. Kortom: voordat je je telefoon weer terug hebt, ben je zeker een aantal dagen verder. Je weet natuurlijk ook niet door wie je je telefoon eigenlijk laat repareren. Het is niet ondenkbaar dat je de telefoon terug krijgt, maar dat hij na een tijdje toch niet op de juiste manier gerepareerd blijkt. Dan kun je alsnog terug naar een stenen winkel. Op die manier kost je reparatie nog meer tijd.

Reparatie laten uitvoeren in de winkel

Wanneer je ervoor kiest om je iPhone in de winkel te laten repareren, is het verstandig om eerst op zoek te gaan naar een erkende winkel zoals Foonz of Pure Repair. Zorg dat je kiest voor een goed aangeschreven winkel, waarvan je weet dat ze verstand van zaken hebben. Net als bij een webshop is de kans bij een winkel natuurlijk ook groot dat je een aantal dagen moet wachten voordat je iPhone weer gerepareerd en wel bij je terug is. Het is vervelend dat je in de tussentijd op zoek moet naar een leentelefoon of een oud toestel dat je misschien zelf nog in je bezit hebt.

Zelf je iPhone repareren

Veel mensen zien er als een berg tegenop om zelf hun iPhone te repareren. Ze zijn bang om iets verkeerd te doen of om het toestel onherstelbaar te beschadigen. Kortom: om zichzelf van de wal in de sloot te helpen. Maar laat je hier niet door van de wijs brengen. Je kunt ons E-book of onze filmpjes gebruiken die je stap voor stap begeleiden om zelf een reparatie te verzorgen. Het scheelt je in de eerste plaats veel geld en je zult merken dat je er steeds handiger in wordt. Daarnaast kun je er, als je een beetje ondernemend bent, zelf ook geld mee verdienen.

Geld verdienen met iPhone reparaties

Als je eenmaal weet hoe je een glazen scherm van een telefoon vervangt, kun je natuurlijk ook anderen helpen met kapotte schermen. Hier kun je een kleine bijdrage voor vragen. Mond-op-mond reclame werkt snel, zo zullen ook vrienden van vrienden je weten te vinden wanneer ze een beschadigde iPhone hebben. Dit kan een leuke bijverdienste zijn. En hoe meer kennis je hebt van het repareren van iPhones, des te meer reparaties kun je zelf uitvoeren. Zorg er dan ook voor dat je een iPhone helemaal uit elkaar kunt halen en alles er van kunt vervangen. Je kunt dan voor elke reparatie een bijdrage vragen. Hoe meer kennis en verstand van zaken je hebt, hoe meer mensen zullen je weten te vinden.

Reparatie benodigdheden

Op internet, bijvoorbeeld op marktplaats of ebay, kun je een hele wereld aan informatie, tips en benodigdheden vinden om zelf een iPhone te repareren. Als je wat groter inkoopt, kun je ook vaak een korting bedingen. Helemaal natuurlijk als je ervoor kiest om je inkopen bij éen producent te doen. Let wel op de kwaliteit, daar zit weleens een groot verschil tussen. Je hebt bijvoorbeeld glazen schermen van 15,-- euro, maar ook van 35,-- euro. Kies wel voor kwaliteit, ook bij telefoon artikelen betekent goedkoop vaak duurkoop.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.