Artikel

Interview: Fleurance vertelt over haar bijbaan en geld

Geplaatst op: 17 mei 2015 door Jantina Kamminga
Laatste update: 17 mei 2015
Interview: Fleurance vertelt over haar bijbaan en geld

Hoe verdienen jongeren geld? Waar werken studenten om bij te verdienen? En wat voor rol speelt geld in ons leven? Voor Edgie interview ik jongeren over hun bijbaan en geld. Vandaag spreek ik Fleurance Hagen, 21 jaar uit Loenen. Fleurance is vierdejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Wat voor werk doe je?

“Als bijbaan ben ik babysitter. Ik pas op kinderen van verschillende leeftijden. Dit doe ik meestal in de avonduren of overdag in het weekend. Toen ik drie maanden vrij van school had, werkte ik heel veel. Ik had toen zelfs een keer drie oppasadresjes op een dag. Het is heel afwisselend werk. Ik speel met de kinderen, ga met ze naar buiten, doe dingen met ze op de iPad, we doen spelletjes, soms moet ik ook voor ze koken en ’s avonds breng ik ze naar bed.”

Hoe kom je aan je adressen?

“Eigenlijk ging dat heel makkelijk. Ik heb briefjes in supermarkten opgehangen en de mensen belden dan of ik kon oppassen. Op een gegeven moment kreeg ik zoveel aanvragen, dat ik nu samen met mijn zusje de adressen deel. Ik vind het geweldig werk om te doen, kinderen zijn heel anders dan volwassenen, veel grappiger. Ook een heel belangrijk iets is: het is zeer goed te combineren met school.”

Hoeveel verdien je?

“Het hangt van het aantal kinderen af hoeveel ik verdien. Toen ik op mijn veertiende met dit bijbaantje begon, vroeg ik vier euro per uur voor een kind en toen ik zestien was werd het vijf euro. Tegenwoordig is het wat meer. Voor twee kinderen krijg ik zes a zeven euro per uur, voor drie acht en voor vier 8,50 euro. Sommige adressen hebben een vaste prijs, zo heb ik een adres waar ik een tientje per uur verdien. Maar ik ga niet meer voor minder dan zes of zeven euro per uur werken, daar ben ik nu wat te oud voor.”

Waar geef je je geld aan uit?

“Het verdiende geld geef ik uit aan leuke dingen doen. Zoals uiteten met vrienden, uitgaan, vakanties. Maar vooral geef ik mijn geld uit aan shoppen, heel veel shoppen. Toch blijft er ook wat geld over om te sparen. Zo spaar ik voor een autootje en wil ik na mijn studie een mooie reis maken.”

Lees ook:

Louisa vertelt over haar bijbaan als figurant in tv-commercials
Anette werkt als zorgondersteuner op een gesloten afdeling


Wil je weten wat voor geldtype jij bent? Doe dan de GeldTypeTest!

Wil jij ook iets vertellen over je bijbaantje? Stuur me een berichtje of laat hieronder een reactie achter en wie weet ben jij de volgende die ik interview!


Foto: Fleurance Hagen

Mijn volgende grote stap is:

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.