Artikel

Gratis er op uit in de herfstvakantie!

Geplaatst op: 16 oktober 2014 door Sophie Meijer
Laatste update: 24 oktober 2014
Gratis er op uit in de herfstvakantie!

Geen idee wat je in de herfstvakantie moet doen? En wil jij er heel graag op uit, maar heb je niet veel geld om dit te kunnen doen? Dan zijn deze gratis uitjes misschien wel wat voor jou!

Terug in de tijd

In Enschede tijdens het 'van Viking tot Middeleeuwen weekend' kun je een dagje terug in de tijd. Lijkt het jou leuk om je een dagje in de Middeleeuwen te wanen? Op 18 en 19 oktober kan dit! Je kunt leren kruisboogschieten, zwaardvechten of speerwerpen en ondertussen rondlopen door het Middeleeuwse tentenkamp. De twee dagen beginnen beide om 11.00 en duren tot 17.00 uur.

Futureland

Woon je in de buurt van Rotterdam en ben jij gek van alles wat met de havens te maken heeft? Ga dan een dagje naar Futureland op de Maasvlakte 2. Je kunt hier alles leren over de toekomst van het havengebied en het land. Bekijk in het watertheater de film Zeezicht of ga op expeditie met de Futureland Express. Er is voor alle leeftijden iets te doen, dus ook wat voor je ouders!

Aapjes kijken

Misschien vind je het wel leuk om bij de Apen te gaan kijken op het Apeneiland in Almere. Hier kun je dagelijks naar apen en andere exotische dieren kijken die opgevangen zijn door Stichting AAP. Op woensdag en in het weekend geven de verzorgers korte praatjes over apen op de eilanden. Het Apeneiland is dagelijks gratis te bezoeken. Houdt hierbij wel in de gaten dat het geen dierentuin is maar een opvang!

Lees ook: Geldcoach, ik ben 13 en wil een bijbaantje

Foto: Pixabay

Lang leve de vakantie! Tijd om:

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.