Artikel

Eind-van-de-maandtip: ga voor gratis!

Geplaatst op: 25 augustus 2014 door Edgie
Laatste update: 25 augustus 2014
Eind-van-de-maandtip: ga voor gratis!

Ja, dat klinkt wel heel makkelijk natuurlijk, maar toch: als je een beetje beter rondsnuffelt, kun je makkelijk leuke dingen gratis krijgen...

Gratis tijdschriften

Zoek bijvoorbeeld op gratis tijdschriften. Bij veel soorten tijdschriften kun je een proefexemplaar gratis krijgen. Bedenk wel dat het bedrijf dan wel je adresgegevens heeft en je waarschijnlijk ook ander reclamemateriaal zal toesturen (maar daar kun je je ook weer voor afmelden).

Gratis op te halen

Kijk op marktplaats bij gratis en maximaal 3 km. Wie weet waar jouw buren of andere stadsbewoners vanaf willen. Wat dacht je van een gratis bank, plantje, boeken, spel of hondenhok!

Wedstrijd

Doe mee aan een prijsvraag/puzzel of slagzin. Je weet nooit zeker of je iets wint, maar het is toch leuk om één van de gelukkige winnaars te zijn van een fiets, een boottocht of gratis kaartjes voor een concert!

Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor een nieuwsbrief. Bij veel e-nieuwsbrieven krijg je als je je inschrijft iets gratis of korting. Schrijf je in met een e-mailadres voor spam en je hebt wel de kortingen of cadeautjes, maar niet al die e-mailings in je eigen inbox. Je kunt sowieso natuurlijk weer uitschrijven zodra je de buit binnen hebt.

LEES DIT voor je op jacht gaat naar gratis dingen

-Gebruik altijd een eigen spamadres. Dat is een e-mailadres dat je niet vaak gebruikt, maar waarmee je je aanmeldt als je je voor iets onbelangrijks ergens moet registreren of dus iets aanvraagt.

-Betaal nooit (ook geen verzendkosten) als je je dat hebt voorgenomen!

-Moet je je registreren, gebruik dan natuurlijk niet een wachtwoord dat je ook voor je bankrekening of mailadres gebruikt! Je gegevens kunnen worden gejat, pishing heet dat.

-Let altijd op de voorwaarden. Soms staat er ineens dat je met een vinkje toestemming geeft dat 200 bedrijven je per e-mail of telefonisch gaan benaderen. Ja daag!

Nog meer tips voor gratis stuff? Delen!

Lees ook:
Gratis telefoon? Wist je dat..
Gratis naar de film in augustus

Eind-van-de-maandtip: Zo bespaar je op je boodschappen

Foto: Wikimedia

Auteur

Waar wil jij op besparen?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.