Artikel

Bespaar je geld met gratis spelletjes?

Geplaatst op: 08 juli 2014 door Edgie
Laatste update: 08 juli 2014
Bespaar je geld met gratis spelletjes?

Je kent ze wel: die grappige spelletjes op je telefoon. Candy Crush, Draw Something, Coin Dozer en de 2048-game. Allemaal gratis te spelen. Maar bespaar je nou geld met gratis games?

Nog één level

Nog even verder spelen, nog even dat level halen. Jij speelt vast ook. Iemand appt, die moet maar even wachten. Hè nee, niet gehaald! Wat nu? Wachten? Of betalen?

Katsjing voor de app-store

Wist je dat 90 procent van de inkomsten van de app-store komt uit gratis apps? Ja echt. Deze spelletjes zijn zo verslavend dat mensen snel even 89 cent betalen voor een nieuw level of voor extra muntjes. Misschien denk je: Dat doe ik ook wel eens, 89 cent is toch niks!
Dat klopt, behalve als je dat dus steeds weer doet. Dan zit je zo op een paar euro per week en 20 euro in de maand bovenop je normale telefoonabonnement!

What to do?

Als je gratis spelletjes speelt, betaal niet voor extra uitbreidingen. Moet je even wachten, ga dan gewoon wat anders doen en spaar in het spel zelf voor nieuwe dingen!
Lukt het je niet? Gooi ze dan helemaal van je telefoon. Dat is in het begin misschien lastig, maar uiteindelijk scheelt het je euro’s!


Lees ook: Zo bespaar jij op je nieuwe smartphone


Met dank aan Ionica Smeets, Volkskrant
Foto: Flickr

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.